Home  Contact

Producten
Houtkachels
Oliepersen
Filters
RVS fijn filtratiesysteem
Standaard fijnfiltratiesysteem
Ombouwen Voertuigen
Zaadschoners
Zaadpletters
Werkzaamheden / Referenties
Projecten
Contact Formulier


 Filtratie van puur plantaardige olie 

De olie die bij de koude persing geproduceerd wordt, bevat ongeveer 4-7% verontreiniging. Er zijn zware en lichte verontreinigingen. Men moet daarbij denken aan zaden, perskoek en strootjes. Bij kleinschalige productie is het niet economisch haalbaar de olie met een zogenaamd zelfreinigend filter te filtreren. De aanschafkosten, 12-17.000 euro, wegen niet op tegen de voordelen. Daarom kan men in kleine oliemolens beter het bezinksysteem toepassen. Er zijn meerdere manieren om dit te bewerkstelligen.

Hieronder ziet u twee afbeeldingen; bij het linker plaatje wordt alle olie in een RVS vat opgevangen, na twee weken zitten de zware delen onderin en de lichte strootjes bovenin. Met een kraan die geplaatst zit boven het niveau van het onderste bezinksel, kan schone olie afgetapt worden (deze olie dient echter wel nagefilterd te worden).

In het middelste plaatje is ook bezinking toegepast, echter wordt met ons Bio1filter de olie uit de drum gezogen en door een 5 en 1 micron filter geperst. Dit heeft als voordeel dat de olie direct gezuiverd wordt en dus beschikbaar is voor gebruik in de dieselmotor.

         

Een derde alternatief is het plaatsen van meerdere bezinktanks in serie, zie het derde plaatje.

 


Biofuels BV Haaksbergseweg 99 7161 BH Neede Tel: +31(0)6 205 906 89